kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Esztergom, Búbánatvölgy körül

2012. május 10. - xbroad
Búbánatvölgy az esztergomiak kedvelt kiránduló helye. A völgy a Szamár-hegy és a Hosszú-hegy között húzódik. Mindkét hegyre érdemes felsétálni, kilátóhelyeik páratlan panorámát kínálnak a Dunára és a környező hegyekre.

Kiadós séta a Fári-kút. A Fári-kutat Esztergomból a Vaskapu hegyen keresztül is eléred. Az rövidebb út, igaz, de garantáltan megizzaszt.

A Hosszú-hegy oldalában található a Hideglelős-kereszt. Az eredeti kereszt 1784-ben került felállításra hálából, hogy az állíttató családját elkerülte a térséget sújtó járvány.

Azért is hideglelős, mert mire felérsz, jól kimelegedsz, aztán a hűvös dunai szélben majd vacoghatsz. A keresztnek csodatevő ereje is van: aki térden csúszva háromszor megkerüli keresztet, az betegségéből felgyógyul.

Búbánatvölgyi pihenő.

Búbánatvölgy Nemzeti Park.

Esztergomi látkép a Vaskapuról.

A Fári-kút pihenőhely a Vaskapu túlsó oldalán.

Sétaút a Fári-kúthoz a Búbánatvölgyből.

A Hideglelős-kereszt.

Kilátás Esztergom irányába. Félúton a kereszthez.

Homokzátony a Dunában.

Kiránduló hajó a Duna közepén.

Kilátás Esztergom irányába a kereszttől.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr10014049420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása