kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

A Nagy-Gete

2012. december 31. - xbroad
A környék legmagasabb csúcsa a Nagy - Gete (457 méter), melynek tetején szép kilátás fogadja a kirándulókat. A környékbeliek kedvelt kirándulóhelye ez a csúcs. Az Országos Kék Túra és a Kinizsi Százas Teljesítménytúra útvonala is erre vezet, de kedvező fekvése miatt felfedezték maguknak a siklóernyősök is.

Mi a Nagy-Gete megközelítésére a Csolnok felőli indulást javasoljuk. Csolnok felől indulva szép túra szervezhető a kék jelzésen, felkeresve a környék csúcsait. (Öreg-kő, Hegyes-kő, Mogyorósi kőszikla). Ez összesen kb. 15 km. Oda.

Mi körülbelül N47 42.295 E18 42.411 itt parkoltunk le, Csolnok egyik kellemes végén. Egy rövid szakaszt jelöletlen ösvényen mentünk északnyugati irányban. A jelöletlen ösvény becsatlakozik a K jelzésű turista útba, azon nyugat-északnyugati irányban sétálva, kb. 2 kilométer múlva várható a Nagy-Gete.

Ha folytatod a kéken, a következő csúcs az Öreg-kő lesz. Mi visszafordultunk, merthogy Csolnokon parkoltunk. :) Jó utat kívánunk!


Itt parkoltunk Csolnok szélén. Nagyon szép parkoló helyet találtunk. 

A Nagy-Gete teteje.  Ez a hegy is siklóernyős starthely. A siklóernyősök aznap a Mókus-hegyről indultak. Lehet, hogy a szél úgy kívánta.

Lelátás a Nagy-Getéről Csolnok irányába, dél-délkelet felé.

Lelátás Hegyes-kő felé. Nyugati irány. A kép közepén az a kis dudor a Hegyes-kő

Ezen a képen is látható a Hegyes-kő.

Na még egyszer, erdei fenyő díszítéssel.

Körbejártuk a Nagy-Getét. Van a csúcson egy II. világháborús bunker is, ami megnézhető, de fotózásra egyéb okok miatt nem alkalmas.

Kikerülhetetlen. A Hegyes-kő és Tokod.

A csúcskereszt.

Ez a kereszt a Gete-hegyen található. A Gete-hegy a Nagy-Getére vezető út mellett lelhető fel. Magassága 380 méter. Visszafelé érdemes kicsit megvizsgálni.

Szép a Csolnoki panoráma. Ja, és a Gerecse is. De látszik a Pilis tömbje is.

Megértem a siklóernyősöket, hogy kedvelik ezt a környéket.

Csolnok erdei fenyők között.

Szeptember legvége volt. Már színesedett a természet. 

Nekem olyan, mint a mesében ...

A falu szélén, ahol parkoltunk, további kis csodákat fedeztünk fel.

Egy kopjafa, amely az őszt szimbolizálja. Telitalálat. Ugye? :)


A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr9614048964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása