kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Zsindelyes tanya

2012. május 01. - xbroad
A Zsindelyes tanya Újfehértó és Érpatak között található. A leírások szerint Érpatak része, de szerintem közelebb van Újfehértóhoz.

A környéken jellemző tevékenység a pálinkafőzés. Mint tudjuk a "pálinka" hungarikum. Az Újfehértói fürtös meggypálinka eredet-védett. No, ennek a főzése a Zsindelyes-tanyán folyik. Az "Újfehértói" eredetmegjelöléssel ellátott meggypálinka előállításához kizárólag az Újfehértói fürtös és a Debreceni bőtermő meggyfajták használhatók.

Ehhez a Hungarikumhoz méltó módon kapcsolódik az évente megrendezésre kerülő Zsindelyes Fesztivál. Az idén szeptember elsején, szombaton lesz. Látogass el és kóstold meg a különlegességeket. Mértékkel fogyassz, ne te vezess!

Tanyasi tájkép.

Tanyasi udvar.

Tanyasi eszközök.

Tanyasi hangulat.

Tanyasi fölművelő eszköz.

Tanyasi pipacs.

Tanyasi muskátli. Annyira piros, hogy a gép nem találta a fókuszt.

Nemzeti identitás.



A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr5314049442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása