kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Sárospatak, a vár

2012. május 05. - xbroad
Sárospatak a Bodrog folyó mentén hosszan elnyúló település. Magyarország északkeleti térségének meghatározó városa. A Pataki-vár vagy Rákóczi-vár Sárospatak legjelentősebb műemléke.

A várat Perényi Péter építtette a XVI. században. A mohácsi csata után, harcos szolgálatai jutalmául, Patak az ő birtokába került.

Viszontagságos történelme során a Rákócziak tulajdonába került. Többször is. A neve is akként maradt fenn.

Városlátogatásunk során mindenképpen szánjunk időt a város egyéb nevezetességei, és a környék természeti szépségei megtekintésére is. A város mindkettőben bővelkedik.

Javasolom a Végardó Fürdő szolgáltatásainak igénybevételét. A fürdő megújult környezetben várja kedves vendégeit. A vendégek éhségének csillapítását étterem, büfék és pavilonok sora biztosítja. A szolgáltatások sorát vízi foci és strandröplabda pálya, szauna, kínai és svéd-masszás bővíti.

A parkosított Tengerszem Kemping területén 8 öt személyes faház és 120 sátorhely áll a kikapcsolódni és pihenni vágyók rendelkezésére április 15-től szeptember 30-ig.

Várfal, templomtorony. Imádtam itt sétálni fel-le.

Bástya a Bodrog partjáról nézve.

Várfal a Bodrog felől.

A várkert kapujának belső oldalán.

Bástya.

Kastély és vár találkozása.

Kastélylépcső, amely a várba vezet.

Ismerkedés a várvédő löveggel.

A várkastély kijárata.

Földdel töltött kas védi a várvédő ágyút.

Ottjártamkor a vár még magyar kézen volt.

220 éves japán akác acélpánttal erősítve a várkertből.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr9514049432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása