kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Ausztria, Vorarlberg, Bregenz II.

2012. július 04. - xbroad
Folytatom a tegnapi bejegyzést a Pfander tetejéről, ahonnan páratlan panoráma nyílik (többek között) Bregenzre és a Bodeni-tóra. Kabinos felvonó visz fel a csúcsra, ahol van panoráma-terasz, étterem, kávézó, gyerekeknek játszótér, vadaspark, és persze van ajándékbolt is. Gagyibolt :-), a legviccesebb használhatatlan giccs a mini-kolomp volt. (Vannak persze hasznos literes és még nagyobb űrtartalmú söröskorsók is, ha jól emlékszem) Errefelé a nyári időszakban kihajtják a teheneket a hegyi legelőkre, ebben az időszakban rideg állattartás van. Nagyon vicces, mert akármerre túrázol a hegyek között, mindig hallod a tehenek nyakában lévő kolomp hangját, mindig tudod, merre járnak, mindig vigyázni kell a trágyával... van egy különleges hangulata ennek. Mutatok a következő bejegyzésben majd képeket is a bocikról! Na, és akkor ha szeretnél egy népi motívumos kis kolompot otthonra, megveheted a gagyi-shopban... Egy alkalommal az utunk egy pihenő tehéncsorda között vitt keresztül, késő délután, túrázás végén. Gábor elkurjantotta magát csak úgy, poénból, hogy Olé-olé-olé!, és legnagyobb megrökönyödésünkre a tehenek felkászálódtak, és elkezdtek sietve jönni utánunk... Én baromira megijedtem, G röhögött, de azért mindketten elkezdtünk szaladni a következő tehénsorompóig... Valami titkos vezényszó lehet ez az olé-olé-olé :-)

A Pfander tetején megfordultunk kora délután, a fiúk pedig visszamentek másnap napfelkeltére is. Nos, mindkét időszakban nehéz volt jó képeket készíteni, nagyon nehezek voltak a fényviszonyok, a tó miatt a levegő pedig mindig párás. Azért a kevésbé tökéletes képek is sejtetenek ezt-azt :-) Ezek a képek nem az én képeim, hanem Gábor készítette őket, és szíves jóváhagyását adta arra, hogy megosszam veletek. B-)
Kilátás fentről
Kilátás a tóra
Napfelkelte :-)
Kicsit később korán reggel
Hegyvonulatok...
Reggeli fények
Hazafelé Bregenzből kirándulgattunk kicsit a közeli hegyekben...
A távolban a svájci Alpok.
Klassz a kilátás :)
...

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr6214049302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása