kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Túrázás a Brandnertal hegyei között

2012. július 05. - xbroad
Brand a legkedvesebb osztrák pihenőhelyünk, Vorarlbergben, Bludenz mellett. Augusztusban ötödjére fogunk visszatérni oda, alig várom! Mindenkinek ajánlom, ha gyönyörű környezetben szeretne pihenni, töltődni. A Brandnertal régió központja Brand :-), télen síközpont, nyári szezonban pedig nagyon megy a golf, a túra, a bringázás, tenisz és lovaglás! Van a falunak saját strandja (egyszerűen felduzzasztják a falu központjában a hegyi patakot B-), és van saját vadasparkja is, nem kevés lakóval!
Ez pedig a sítérkép, ha esetleg B-)
Maga a falu 1000m-es magasságban fekszik, körben hatalmas hegyekkel. A legmagasabb csúcs a környéken a Scheseplana (2965m), a fiúk meg is mászták 2009-ben (én csak a Lüner see-ig mentem velük, ami 1970m-es magasságban van, onnan visszafordultam, tisztában vagyok a határaimmal), majd készítek erről is egy posztot.
A környéken fejlett a turizmus, mindenféle kedvezményes régiós csomagokat lehet találni akár szállásra, akár belépőkre, felvonókra, érdemes kihasználni. Minden faluban (általában a modern, touchscreen-es infopulttal és szórólap/brossúra tartóval felszerelt fedett buszmegállókban) elérhetőek az adott és szomszédos régióra vonatkozó információk, szállás- és programlehetőségek!
És akkor a képek egy 2009. augusztusi túráról.
Lent a völgyben húzódik Brand, onnan indultunk. A jobboldali kabinos felvonóval megspóroltuk a felfelé gyaloglást *.*
Variációk egy témára, ez egy másik kép, magasabbról, egy másik panorama bahn-ból.. Azért majd gyaloglunk is!!!
Itt már gyaloglunk, lent a távolban Bludenz. Legelésző tehenek mindenfelé, a kolompolást képzeld mellé :-)
Hát nem gyönyörű? Nem megyünk le teljesen Bludenzig majd, csak kb. félig (Bürserbergig)

Azt hiszem úgy van, hogy az első hegyvonulat előtti völgy a Brandnertal, az első és a második közötti a Montafon (Silvretta felé), legtávolabbi vonulat előtt pedig az Arlberg felé mehetnénk. Vorarlberg tartomány azt is jelenti, hogy az Arlberg előtt, azt hiszem... Ha nem, akkor bocs, németesek előnyben.
Elég nice pihenőhely! Emlékszem, nagyon meleg volt!
Nyugat felé ez volt a látvány!
:-)
A változatosság kedvéért :-), a nyakában kolomp.
Tekergünk lefelé.
Pihenés.
Közeledünk Bürserberghez.
Kanyarodunk vissza Brand felé, arra lesz előre a völgyben!

Szűk ösvény a domboldalban.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr8914049298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása