kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Borbély-hegyi kilátás

2012. október 16. - xbroad
A Borbély-hegy két irányból is elérhető. Mi egy magyarkúti kirándulás utolsó állomásaként értük el. Magyarkútról a piros négyszög jelzést követtük, majd rátértünk a piros háromszögre.

A hegy közvetlenül Verőcéről is elérhető. A piros háromszög jelzés a Keresztelő Szent János szobortól indul és felvezet a csúcsra. Annyi bizonyos, hogy a Verőcéről induló út jóval meredekebb és többet is kell gyalogolni.

Részünkről a magyarkúti megközelítést javasoljuk. A javasolt útvonalon megkóstolhatod az Irma-forrásnál lévő "Kocsma a pipáshoz" vendéglő ételkülönlegességeit és gyönyörködhetsz az aranyoskúti kilátóhelyről nyíló panorámában is. A döntés persze a tied! :)

Bármelyik irányból érkezel, a piros háromszög jelzés vezet a Borbély-hegyre.

Kijelölt magánterület. Szemét, szemét hátán. Elszomorító látvány. Mivel nem volt kiírva, hogy bemenni tilos, bementem ...

A magánterületen a fákat kivágták, gondolom a kilátás érdekében. Néhányat meghagyhattak volna.

Az aranyoskúti kilátóhoz hasonló, szép kilátás esik a Dunakanyarra.

Előttünk Verőce, a Dunakanyar királynője.

A Visegrádi-hegység. A Börzsönyhöz tartozik földtanilag, még akkor is, ha köztük van a Duna.

A borbély-hegyi pihenő. Szellős, árnyékos hely. Az esőbeálló is szellős, zsindelye hiányos. Jó sok szalonnát süthettek meg a hiányzó lécek parazsánál ...

A kilátó a Borbély-hegyen. Magára hagyták. Pusztul. A fák körbe nőtték, már kilátást is alig ad.

A Borbély-hegy erősen erodál. Ideiglenesen kijelölt utakon vezetik a túrázókat az ideiglenes jelzések.

Az ideszállított építőanyagok már nem kerülhettek felhasználásra. Egyszer ezek a betonfödémek is eltűnnek majd egy csuszamlásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr9414049080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása