kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Erdőbénye

2012. április 27. - xbroad
Erdőbénye Sárospatak és Tokaj között, a tokaj-hegyaljai borvidéken található. Már az 1400-as évek legelején is említik. Adottságainál fogva igen kedvelt kirándulóhely.

A Rákócziak által építtetett kastély alatt található a Hegyalja egyik legnagyobb összefüggő pincerendszere. A község kádárai látták el (gönci) hordókkal Tokaj-Hegyalját.

Felhívom figyelmedet az erdőbényei máslásra, ami egy "második nekifutásra" készített bor. A máslás száraz bor, amit úgy készítenek, hogy az aszúborok seprőjére ismét mustot öntenek, és újra erjesztik azt. Kóstold meg!

Erdőbénye vendégszerető embereket, gyönyörű tájat, tiszta levegőt, történelmi pincéket, híres borokat, helyi ízeket és színvonalas rendezvényeket kínál az oda látogatóknak.

Erdőbénye, fő utca.

Szemben egy szőlőültetvény. A közepén egy pince lejárója.

Erdőbénye magasról.

Árvalányhaj, a távolban a Bodrog-zug, tele vízzel.

Lankák, szőlők, rétek.

Erdőbénye völgyben.

Az erdőbényei fás legelő. Védelem alatt áll.


A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr1014049450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása