kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Erdőhorváti

2012. május 07. - xbroad
A község a tokaji borvidék tagjaként a világörökség része. A Tolcsva patak partján fekszik, a "huták" völgyében.

A helyiek szerint az erdőhorváti pincék speciális mikroklímájának köszönhetően az itt készült bor -a többi hegyaljai településen termelttel ellentétben- szállítás közben nem törik meg, nem opálosodik.

Hallottam beszélni az Erdőhorváti fordításról. A fordítás bor egyfajta "aszú". Az első áztatást követően, miután kipréselték az aszú szőlőből az aszúnak való mustot, az aszúszem még mindig jócskán tartalmaz cukrot, finom savakat.

A kipréselt aszú szőlőt még egyszer megáztatták a mustban. Ezt nevezték fordításnak. Ez a bor magasabb savtartalmú, de akár 4-5 puttonyos aszúnak megfelelő cukortartalommal is bírhat.

A falu szőlőterületei a Tolcsva fölötti hegyeken találhatók, így a szőlőgazdálkodás helyett az éppen tomboló tavasz képeit örökítettem meg. :)

Fokozottan védett flóra és fauna, az ösvényről letérni tilos.

A hegyek mögött rejtőzik Komlóska, a híres zsákfalu.

Perspektívát váltottam. Letérdeltem.

Árnyat adó fa alatt.

Nem tudom mi ez, de sárga nagyon.

Egy kis ízelítő a faunából.

Virágözön.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr3614049426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása