kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Toszkána - Bevezető

2012. július 20. - xbroad
Ha tehetjük, utazunk. Sok helyen jártunk már, és még sok helyre szeretnénk eljutni.

Két kiemelkedő "álomnyaralásunk" volt az elmúlt 5 évben, az egyik Indiában, 2009 őszén (később erről is készülnek majd bejegyzések), a másik 2008 nyarán Toszkánában.

Autóval utaztunk, egy gyönyörűen felújított régi/új villában volt az apartmanunk, és minden szempontból fantasztikus 2 hetet töltöttünk el azon a vidéken... Biztos, hogy többször vissza fogunk még térni Toszkánába, két hét alatt a régió alig 40-50%-át tudtuk bejárni (pedig egyfolytában jöttünk-mentünk), tele van a vidék kincsekkel, szebbnél-szebb helyekkel és látnivalókkal, és (G legnagyobb örömére) etruszk emlékekkel.

A szállásunkat bátran ajánlom, ezen a linken találtok további információkat: Il Borghetto

Július 27-én érkeztünk meg az Il Borghetto-ba. San Gimignano és Poggibonsi között van a "villa", szőlőbirtokok között, kőporos út mellett, igazi agroturismo!

Hosszú volt az út, a szűk olasz autóutak és autópályák már az első nap felborzolták az idegeimet, nagyon vártuk a megérkezést.
Elmondani nem lehet azt az érzést... A táj gyönyörű, a levegő meleg volt és illatos, a szállás minden elképzelésünket felülmúlta, a vendéglátóink kedvesek voltak és kiválóan beszéltek angolul... Azonnal elmentünk kicsit tekeregni a közvetlen környékre.

Toszkán dombok... a következő bejegyzésekben elég sok kép alá írom majd ezt a szöveget :)
Ilyen kőporos út vitt a villához az utolsó 2 km-en
Ilyen közel voltunk San Gimignano-hoz <3. Külön bejegyzést érdemel!
Zoom
A szivárvány TÉNYLEG ott volt :)
A villa mögötti terasz, esténként itt tartották a slow food vacsikat...

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr214049262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása