kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Kisvárdai képeslap

2012. szeptember 09. - xbroad
Kisvárda egy kisváros Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. 50 kilométerre található Nyíregyházától, a megyeszékhelytől, a 4-es főút mellett. Ősi település, nevét a honfoglalás korában, az itt található földvárról kapta.

A város egyik nevezetessége a vár. A vár mellett található a várfürdő és a kemping. A vár ma színház. Kisvárda ad otthont a Határon Túli Magyar Színházak Fesztiváljának, ami igen rangos színházi találkozónak számít a szakmában.

A várról töltök fel néhány képet. Ha valaki tud segíteni Kisvárda más nevezetességeit bemutató képpel, kérem, hogy tegye meg. :) info@kirandulasok.com

A Kisvárdai vár szép természeti környezetben helyezkedik el. A vár ma színház és a művészetek háza.

A lakótorony. Éppen felújítás alatt áll.

Balassi Bálint táblája. Balassi Bálint volt a magyar nyelvű költészet első kiemelkedő alakja, a magyar irodalom első klasszikusa.

II. Rákóczi Ferencről van szó.

Kellemes környezet.

A lakótorony, egy kicsit másképp.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr3514049152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása