kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Tavaszi séta a Börzsönyben

2013. január 31. - xbroad
Egy tavaszon a Börzsönyben kirándultunk. Bázisunk Királyréten volt. Sétálgattunk Királyrét környékén. Királyrétről a Z+ jelzésen haladva felkerestük a Saj-kutat (Semmelweis-forrás). Ott kicsit ejtőztünk, majd a Koo jelzésen és a Z4 jelű ösvényen eljutottunk a K4 jelzésig, ahol balra tértünk. A K4 első 300 métere nem embernek való. Az ösvény 300 méteren 100 métert emelkedik, ami 30%-os lejtőnek felel meg! Jól gondold meg .... Ha felértél, utána már gyerekjáték, szép csendesen ereszkedik Királyrétig. Az út hossza kb. 10 kilométer. 

Másnap Visegráddal szemben felkapaszkodtunk Nagymaros fölé a K+ és a Z3 jelzésen és onnan csodáltuk a Visegrádi panorámát. A szépséges kilátás feledteti a K+ jelzésen elszenvedett gyötrelmeket. :) A túra hossza a nagymarosi rév (K+) és a visegrádi kilátópont (Z3) között oda-vissza 8-10 kilométer.

Jó kirándulást!


A Z+ a Szén-patak, majd a Cseresnyés-patak völgyében vezet. Lévén április közepe, a levegő tele volt illatokkal, minden virágzott.

A patakok völgyében kényelmes sétaút vezet.

A Börzsöny a legjobban kitáblázott hegység. Alig lehet eltévedni, szinte erőltetni kell.

A Saj-kút. Ha jól emlékszem iható a vize. A kút környéke kifejezetten alkalmas egy kis ejtőzésre.

Visszafelé a K4 jelzésen klassz kőbánya található, a Bajdazói-bánya.

Egy kőbánya sok tevékenységre alkalmas. Én leginkább szeretek hozzásimulni a délutánra felmelegedett sziklákhoz. Olyan, mint télen egy jó meleg cserépkályha. 

Nagymarosnál a K+-on felfelé. Szemben  ...

A kilátó a Nagy-Villámon és a visegrádi Fellegvár.

A visegrádi Fellegvár. A nagymarosi oldalról jól megszemlélhető Visegrád és környéke.

Egy kutyafej?

Szép ugye? Mint egy terepasztal.

A napot egy kávéval fejeztük be a nagymarosi révnél. Épp ott volt a Nagymaros nevű kirándulóhajó is. A kirándulók meg az étteremben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr9414048944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása