kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

A Margita

2013. március 09. - xbroad
Margita Szada északkeleti része, ami az azonos nevű dombra épült. A Margita csúcsának koordinátái: N47 38.681 E19 19.807. Magassága 345 méter. Ezzel a magassággal a Gödöllői-dombság legmagasabb csúcsa. Ha fel akarsz sétálni a csúcsra, több út is rendelkezésedre áll. Mi Szadáról a P és a P3 jelzésű utakat követtük.

"A Gödöllői-dombság Pest megyében Budapesttől keleti irányba a Galga folyóig tartó kistáj. Északról a Cserhát, délről és keletről az Alföld, nyugatról pedig a Duna és a Budai-hegység határolja. Nagytájegységileg az Északi-középhegységhez tartozik, de jellegéből adódóan inkább átmenetet képez a hegység és az alföld között.


Az átlagosan 150–250 méter tengerszint feletti magasságú dombságot főleg lösz és homok borítja. A Szada település területéhez tartozó Margita csúcs a maga 345 méterével a tájegység legmagasabb pontja. A Margitán is keresztül húzódik az Albertirsáig tartó vízválasztó. Ettől keletre a Tiszába, nyugatra a Dunába tartanak a folyók, és patakok."

Forrás: http://hu.wikipedia.org/


A jelzés egy ideig kerítés külső oldalán vezet. Balra "magánterület", belépni tilos. A tilalomnak több, mellközépig nőtt méretű, szabadon engedett kutya adott nyomatékot.

Túljutottunk a magánterületen. A "magánterületek" miatt a turistautak nyomvonala viszonylag gyakran változik. Minden eladó.

Már nagyon sárga volt az ősz. Még néhány nap és kezdődött a tél.

Kilátó a Margitán. Az ilyen kilátók belső vaslépcsői meglehetősen hiányosak, korrodáltak, veszélyesek. Légy megfontolt.

Gödöllő a dombok és a köd mögött rejtőzködik.

Szadát viszonylag jól ki lehet venni.

Ha tudnád micsoda illata volt az avarnak ...

Itt lejjebb ereszkedtem a domboldalon. Ahhoz képest, hogy csak domb, meglehetősen meredek. Aki eldugta azt, amit kerestem, oda dugta. Le.


Szerettem volna fókuszba állítani a bogyót. Próbálkoztam egy ideig, de nem jött össze. Majd gyakorlom ... 

A magánterületet nem régen keríthették le. Még semmi rozsda. Vadi új kerítésfonat, zártszelvény, lánc és lakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr4014048914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása