Mád község a tokaj-hegyaljai borvidéken található. Egyik leghíresebb bora a vidéknek a mádi sárga muskotály.
A sárga muskotály bogyói közép nagyok, gömbölyűek, lédúsak. Húsa ropogós, finom muskotályos ízű. Szeptember végén, október elején szüretelhető ép bogyóval. A Sárgamuskotály minőségi félszáraz fehér bor. Üde világos színű, finom, elegáns hódító illatú, mintha friss szőlőbogyókba harapna az ember, melyet még üdébbé tesz a borban lévő enyhe, természetes szénsav. Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. Szőlős pároltcsirkéhez, hideg falatkákhoz, boros édes palacsintához, muskotályos borsodóhoz ajánlják.
Fahordós érlelés után kerül palackozásra. Ne hagyd ki!
|
Mádi látkép a katolikus templommal |
|
Sárga muskotály sorok |
|
Zempléni kúpok |
|
Kőgörgeteg |
|
Vihar készülődik, lassan indulok ... |
|
Zsinagóga hátulról :) |