kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

Mád

2012. április 24. - xbroad
Mád község a tokaj-hegyaljai borvidéken található. Egyik leghíresebb bora a vidéknek a mádi sárga muskotály.

A sárga muskotály bogyói közép nagyok, gömbölyűek, lédúsak. Húsa ropogós, finom muskotályos ízű. Szeptember végén, október elején szüretelhető ép bogyóval. A Sárgamuskotály minőségi félszáraz fehér bor. Üde világos színű, finom, elegáns hódító illatú, mintha friss szőlőbogyókba harapna az ember, melyet még üdébbé tesz a borban lévő enyhe, természetes szénsav. Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott. Szőlős pároltcsirkéhez, hideg falatkákhoz, boros édes palacsintához, muskotályos borsodóhoz ajánlják.

Fahordós érlelés után kerül palackozásra. Ne hagyd ki!

Mádi látkép a katolikus templommal

Sárga muskotály sorok

Zempléni kúpok

Kőgörgeteg

Vihar készülődik, lassan indulok ...

Zsinagóga hátulról :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr7814049458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása