kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

A túracipő

2012. május 18. - xbroad
A túrázás, kirándulás legfontosabb kelléke egy túracipő. Anélkül szinte garantált, hogy feltörik a lábad, és tele lesz szép, nagy vízhólyagokkal a talpad és a sarkad.

Mitől jó egy túracipő? Nem nagy, nem kicsi. Belefér kényelmesen egy túrazokni is a lábad mellé. Tartja a lábad, de nem túl kemény. Nem meleg, nem izzad bele a lábad, nem hideg, nem fázik benne a lábad. A talpa kemény. Mélyen barázdált. Elég kemény ahhoz, hogy ne érezd az ösvény köveit, mert az tönkre teszi a lábad és néhány kilométer után már ég a talpad és alig bírsz rálépni. A barázda a kapaszkodás szempontjából fontos. Egy laza, morzsalékos emelkedőn (lejtőn) sima talpú cipővel szinte reménytelen megúszni csúszkálás nélkül. Magyarán: balesetveszélyes. Ha megindulsz, nehéz megállni.

Valamikor 2008. nyarán vásároltam egy kiránduló (túra) cipőt az egyik sportáruházban. Ez egy "kék" termék volt. A "kék" termék, az egy stabil alapminőségű termék, kifejezetten kedvező áron. A cipőre 2 év garanciát vállaltak.

Jól szolgált egészen a 2012-es májusi kánikuláig. Akkor egy Szentendre körüli hosszabb kirándulás után megadta magát. 4 év áldozatos szolgálat után már nem bírta az egész napos hőséget, a forró aszfaltot és egyszerre, körben levált mind a két talpa. Valószínű eddig bírta a ragasztó, a melegben kikristályosodott és elengedett. De négy évig bírta. A cipőt kidobtam, a fűzőt megtartottam. Egy jó fűző kincset ér. A fűző olyan mint új korában. :-)

A cipő 2009. áprilisában a Remete-szurdok fölött.

A cipő 2010. augusztusában a Tisza árterében.

A cipő 2011. augusztusában Nagybörzsöny mellett, teljesen  átázva.

A cipő 2011. október végén, a Borjúfőn.

A cipőt használók véleménye a cipőért beszél:

"A cipőt két éve használom, gyakorlatilag ebben is alszom, és semmi baja nincs. Valami miatt (valószínű valami járáshiba) a cipőim talpa gyorsan kopni szokott, általában 1 év, és vége a cipőimnek. Ez a cipő azonban két éve bírja, és noha mostanra már kezd kisimulni a talpa, szerintem napi használat mellett is bírni fogja még legalább ennyi ideig.
Mivel a cipő bevált már az első hónapokban, vettem még egy pár cipőt is, de az első annyira jól bírja, hogy a másodikat nem is használtam eddig."

"Napi használatban a nyári 40-fokban sem izzadt benne a lábam!!!! Tartós, kényelmes!!!!"

"Viszonylag vízhatlan, télen tartja a hőt, de nem izzaszt, és nyáron se izzad benne a lábam. Sokat kibír, én 1 éve használom, és ez eddigi egyik legjobb cipőm. Mindenkinek ajánlom."

Most tesztelésre egy ilyet vásároltam:

Kemény, erősen barázdált talp.

Erős gumírozott orr, vastagon párnázott, de jól szellőző, lábat megtartó belső és nyelv.

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr1214049404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása