kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

A Kis Csik-hegy oldalában

2012. december 20. - xbroad
A Kis Csik-hegy Budaörs fölött található. Legjobb, ha stílszerűen a Csiki csárdától indulsz. Ott parkolni is tudsz. A koordináták: N47 27.583 E18 55.292.

A csárdától a "S" jelzésen indulj el a Csiki utcában. A "S" jelzés felvezet a Csik hegyekre és kanyarog végig Budaörs fölött. Addig sétálsz rajta, ameddig jólesik.

Ha rátérsz a "S3" jelzésre, akkor a Huszonnégyökrös-hegyre is feljutsz. Kincset kerestem a Kis Csik-hegy oldalában. A kilátás első osztályú. Javasolom, hogy szánj rá egy kis időt, és sétálgass a csiki "S" jelzésen.


Szemben, a szirt neve: Törökugrató. 

Kicsit közelebbről. A szirtre tanösvény vezet fel. Érdemes végigjárni.

A Csik hegyek. A hegyek alatt Budaörs házai.

A Törökugrató még a török időkben kapta a nevét. Történt, hogy magyar vitézek üldöztek egy török vezért, aki véletlenül a szirtre menekült az őt üldözők elől. Aztán elfogyott előtte az út. Hogy ne kerüljön élve magyar kézre, lovával a szakadékba ugratott. ...  ezt mesélik ...

Kellemes hely. És látványos. Bőségesen van kilátás.

Egy kis csúcs. Bár a képen nem látszik, sokan voltak kirándulni. Március idusa volt. Többször körbejártam a sziklát, kerestem a rejteket. Úgy kellett csinálnom, hogy illetéktelenek ne vegyék észre, ha megtalálom. Sajnos sokan képesek kirabolni a rejteket!

Irtás volt a hegyen. A kivágott fák ágaiból valaki ezt a kalyibát rakta össze. A nyári melegek idején jól jöhet egy ilyen építmény.

Bevallom, a megadott koordinátákon nem volt semmi. Később kiderült, hogy valaki egyszerűen jó 20 méterrel arrébb vitte a dobozt. ... Biztosan jól szórakozott.

Ez a virágocska március közepén nyílik.

A szirt tetejéről jó a kilátás. És ne feledd a tanösvényt sem!

Az irtás nyomai. A tetőn a kalyiba.
Felnéztem a Huszonnégyökrösre is. A Kis Csik-hegy mellett van.

A Budaörs fölötti hegyek bővelkednek látnivalókban, több hétre elegendő élményt rejtegetnek. Kezd el a felfedezést!

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr2814048972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása