kirándulás - természetjárás

vagabundus

vagabundus

A Rozália téglagyártól a Hármashatár-hegyig

2013. január 27. - xbroad
A Rozália téglagyár egy híres-nevezetes téglagyár, hiszen van ott egy Országos Kéktúra pecsételő hely. A téglagyártól indultunk a K jelzésen dél-délnyugati irányban. Az út szelíden, de folyamatosan emelkedik. Az ösvény lakott terület szélén kanyarog, ami abban nyilvánul meg, hogy sok az illegális szemétlerakóhely. Aztán, ahogy egyre messzebb kerülünk a civilizációtól, egyre ritkábbak a szemétdombok is.

Útba esik a Csúcs-hegy. Ennek az oldalán fel kell kapaszkodni, de nem túl vészes. A Csúcs-hegyet három ösvényen is kerülheted. A K, a S, a Z, sőt a Sg és a Poo jelzésű utak is a Virágos-nyeregre vezetnek. Nem kell felmenni a Csúcs-hegy csúcsára. Külön ösvényen felnézhetsz, de nem fogsz látni semmit a fáktól. :)

A Virágos-nyeregtől a K jelzést kövesd a Hármashatár-hegyig. Visszafelé kis kitérővel, más jelzést is választhatsz, hogy ne legyen egyhangú a tájkép. Megjegyzem visszafelé mindig teljesen más a tájkép, még ugyanazon az útvonalon is. A Vihar-hegyre fel kell kapaszkodni, az út érinti a csúcsot. A fiatalabbak biciklivel a hátukon szokták megmászni. :) A Z jelzésen kikerülheted a Vihar-hegyet.

A túra hossza oda-vissza 12-15 kilométer a választott ösvényektől függően. Jó kirándulást!


Túránk kezdőpontja a Rozália téglagyár.

Az út szelíden, de határozottan emelkedik.

A Virágos-nyereg, Boróka büfé.

A Virágos-nyeregnél nagy a nyüzsgés még kora tavasszal is. Mintegy 10 irányban lehet innen továbbindulni. Mi a K jelzésen megyünk a Vihar-hegy felé. Szemben a Csúcs-hegy. Arról jöttünk.

A Vihar-hegy oldalában.

A csúcskő a Vihar-hegyen. 453 méter magasan van.

Ösvény a Vihar-hegy és a Hármashatár-hegy között.

A hűvösvölgyi vitorlázó repülőtér.

Felértünk a Hármashatár-hegyre. Budapest és a szmog.

A János-hegy.

Többen már érezték a tavaszt, leheveredtek ...

Az ilyen kis sárgák a derengő napsütésben jótékonyan fokozták a fílinget.

Az egyik kerülőút visszafelé.

Majd elfelejtettem ... Már nyitott az ibolya is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vagabundus.blog.hu/api/trackback/id/tr6814048946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása